DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2011

 


2011



3.12.2011 - OLOMOUC

Tak - a s výstavami je pro tento rok konec. A tečka za letoškem byla jaksepatří povedená - zajeli jsme si na vánoční výstavu na Hanou :-). Tentokrát jsem se vezla pěkně v pohodlíčku s Jirkou z Juráše (ještě jednou velké Ď za svezení) a Ladou z Festa Forte. Cestu popisovat nebudu, když neřídím já, jde veskrze o ničím nerušenou jízdu z bodu A do bodu B, čili žádné vzrůšo :-) Nestěžuju si, právě naopak... Dorazili jsme tedy v pohodě, včas a asi i mezi prvními, vyložili, předložili a uložili morčouny a jali se užívat si soboty. Co vám budu povídat, bylo to zase prima, už se asi opakuju, ale jak jinak popsat povedenou výstavu... Už při přejímce potěšily malé i větší dárečky (krmení pro morčata a tradiční perníkové morče :-), vlastní výstava byla originální, typu tischshau (tedy závodníci zůstali po celou dobu výstavy ve svých přepravkách nebo boxících, pokud nebyli zrovna okukováni a ochmatáváni posuzovateli nebo muchláni majiteli), což určitě ušetřilo pořadatelům spoustu chystání a morčounům snad i nervíky z cizího prostoru... V místnosti, kde se posuzovalo, se tyčila nepřehlédnutelná obří hromada cen a pohárů a hned za dveřmi na stole další nepřehlédnutelná hromada - napečených dobrot od vystavovatelů :-) Do pečení jsem se v zájmu ostatních morčatářů sice nezapojila, ale aktivně jsem se zúčastnila alespoň ochutnávání - a všechno, co se mi podařilo zkusit, byla veliká ňamka :-) A dala jsem si prima halušky a kafíčko a... Jejda, zase mi myšlénky míří někam jinam, než by měly. Tak tedy zpět k těm morčatům...
No bylo jich hodně. A ještě víc, morče, kam se podíváš... Nosiči to měli tentokrát kapku složitější, ale všichni závodníci byli beze zbytku vypátráni a posouzeni. Nalepená čísla na uších byla podle mého velké plus. Nedopadli jsme nejhůř - ceny sice veškeré žádné (zodpovědně jsem totiž svým morčatům zakázala cokoli vyhrát, abychom neměli starosti, kam naložíme výhry a moje morčátka samozřejmě poslušně poslechla), ale všechny moje holky (Coleen, Adelina a po delší době taky Guinevere) dostaly od Petra Tejmla kartičky a velmi slušné body, hurá :-). Taková fajn třešnička na výborném výstavním dortu. Ladina soutěžní dvojka si taky vydobyla další čekatelky a Jirka... co se budu rozepisovat, koukněte se na stránky Juráše, to byla prostě cenová smršť :-) Zatleskali a zahulákali jsme si všichni pořádně, bylo to moc prima zakončení krásné výstavy. Nakládání všech cen do auta bylo sice kapku zajímavé, ale vešli jsme se všichni a zase jsme byli v pořádku dovezeni až domů.
Byl to prostě skvěle strávený den, pokecala jsem si s milými známými, okoukla vystavené fešáky, pěkně si vyčistila hlavu a domů dojela tak zrelaxovaná, že jsem usnula jako zabitá. Díky moc nám všem bláznům, že se můžeme takhle potkávat :-) A jako obvykle - výstava byla nejen po stránce organizační výborná, velké díky pořadatelce za prima den, krásné dárky, dobrý nápad a skvělou atmosféru :-)
 
4. vánoční výstava ušlechtilých morčat Olomouc 3.12.2011
jméno morčete
standard
bodové
ohodnocení
umístění
posuzovatel
Adelina Pod Stránskou skálou
A
97,5 bodu
-
Petr Tejml
Coleen Mown Hay
A
96 bodů
-
Petr Tejml
Guinevere Margarita A 96,5 - Petr Tejml
 
 
  
Boxíky, přepravky, klece... pod morčaty se prohýbaly stoly :-))
 
 Pro tuhle horu cen nemám slov :-)... A tuhle výstavu prostě MILUJU !!!
  


29. a 30.10.2011 - BOHUŇOVICE

 
Na další, tentokrát podzimní, bohuňovické výstavy jsem se mooc těšila. A udělala jsem dobře :-) Víkend byl opět báječný. Od pohodlné dopravy s milými kamarády Míšou, Jirkou a Ladou (moc děkuji za příjemné a rychlé svezení po oba dny manželům Sadeckým) přes výbornou organizaci, pěkné bodíky u závodníků až k dalším kulinářským zážitkům, prostě to bylo moc fajn. Zima tentokrát nebyla tak drastická, po zkušební sobotě jsem se v neděli dostavila vhodně vybavená dekou proti omrzlinám sedacích partií a s přidanými vrstvami oblečení, místní čaj a svařák zdvihl náladu ještě o dalších pár stupňů, prostě jedna velká pohoda.
Na výstavu jsem opět brala ty moje dvě dámy v nejlepším věku, Adélku a Coleen a jsem moc ráda, že jsme jely, vůbec si holky neutrhly ostudu, obě dostaly moc pěkné bodíky. Coleen po oba dny taky kartičky čekatele na granda, Adélka v neděli jednu taky lapila a Coleen navíc v sobotu oslavila účastí na výstavě a pár kousky zeleniny své 3. narozeniny, takže spokojenost veliká. Nemenší radost jsem měla i z úspěchů Míšiny Emmičky, která se v konkurenci rozhodně neztratila, ještě jednou gratuluji, i ostatním šikovným fešandám :-)
Výstavy uběhly rychle, bylo s kým si popovídat, na co se koukat a hlavně na konci bylo komu zatleskat :-)
A abych nezapomněla - řízky se salátem byly vynikající, stejně jako celá výstava, jako vždycky zbývá jen velká pochvala pro vážené slečny pořadatelky :-)
 
5. výstava morčat Bohuňovice 29.10.2011
jméno morčete
standard
bodové
ohodnocení
umístění
posuzovatel
Adelina Pod Stránskou skálou
A
94,5 bodu
-
Denisa Vítková
Coleen Mown Hay
A
95 bodů
-
Denisa Vítková
 
6. výstava morčat Bohuňovice 30.10.2011
jméno morčete
standard
bodové
ohodnocení
umístění
posuzovatel
Adelina Pod Stránskou skálou
A
95 bodů
-
Denisa Vítková
Coleen Mown Hay
A
95 bodů
-
Denisa Vítková
 
  
Areál, duchařina a stylové ňamky...
 
Ceny, ceny, ceny - a tady se rozhodovalo, kdo je dostane...
         
Adélka a Myšulka - a ti nejlepší z nejlepších :-) aneb rozstřel.
 


24. a 25.9.2011 - CHOTĚBOŘ
 
Podzimní výstavní sezónu jsme zahájili dvoudenní účastí na výstavě všeho možného v Chotěboři. Po oba dva dny se posádka ve složení já, Míša od Podstráneckých a Lada od Festaforťáků vydala krásnou krajinou směrem na Vysočinu. Výstava byla jako vždy bezvadně připravená, k vidění bylo spousta dalších zvířátek - kromě drůbeže a holubů to tam bylo samý králík, jedno zajímavé kudrnaté prase a po celý den ukázky králičího hopu. No ale co hlavně - byla tam úžasná tombola :-))). Nejsem si jistá, kolik jsem utratila za lístky (každý byl výherní, naprosto neodolatelné), ale minimálně jedno morče by za to bylo. Odvezli jsme si spoustu krásných, užitečných a některých i záhadných věciček. Na stánku dělali báječné steaky a na náměstí v cukrárně zase vynikající horké maliny s zmrzlinou. Ehm, moje popisy výstav začínají mírně připomínat kulinářské zájezdy, ale nemůžu si pomoct :-)
Tak a co se týká morčátek - vystavena byla spousta fešáků, hladkých jako obvykle nejvíc. Vzhledem k tomu, že na výstavy jezdím ráda, ale tak nějak už mi došla výstavní morčata, přihlásila jsem z čiré nouze dvě již předčasně penzionované holky - Áduš a Mišulku (tedy Adelinu a Coleen :-). Přestože obě asi rok nikde nebyly, na kráse jim to rozhodně neubralo, i když odstranit z Coleen celoročně střádanou zelenožlutou patinu byla fuška, navíc s nevalným výsledkem. Ale i tak - holky mě moc překvapily, obě dostaly super body, v sobotu každá první kartičku na granda a Adélka svoji druhou i v neděli a navíc krásné 1. místo v hladkých morčatech :-) Coleen si bohužel za neděli vysloužila diskvalifikaci, protože si přes noc šikovně poranila očko, ale nebylo to naštěstí nic vážného. Takže velká radost, na to, že jsem jela jen kvůli tomu, abych si užila prima relaxační výstavu s milými lidmi, to nebylo vůbec špatné :-) Ale i tento původní záměr se víc než vydařil - celý víkend strávený v příjemné společnosti, navíc nádherné slunečné počasí, co víc si přát :-) Díky, bylo to moc prima!
 
výsledky - 4. Chotěbořská výstava morčat 24.9.2011
jméno morčete
standard
bodové
ohodnocení
umístění
posuzovatel
Adelina Pod Stránskou skálou
A
96 bodů
-
Lenka Fuksová
Coleen Mown Hay
A
97 bodů
-
Lenka Fuksová
 
výsledky - 5. Chotěbořská výstava morčat 25.9.2011
jméno morčete
standard
bodové
ohodnocení
umístění
posuzovatel
Adelina Pod Stránskou skálou
A
97,5 bodu
1. hladké adult
Petr Tejml
Coleen Mown Hay
A
0
-
Petr Tejml
  
Adélka a Coleen, šikulky moje...
  
Bouřlivá atmosféra plná adrenalinu... ne každý to vypětí zvládl :-)
 


11.6.2011 - BOHUŇOVICE

 
Na sobotu 11.6. jsme si naplánovali další výstavu, tentokrát kousek od Olomouce v Bohuňovicích. Řídil opět a jako vždy výborně Jirka, který nás šikovně posbíral po Brně (přesně podle časového harmonogramu :-) Cesta ubíhala rychle a pohodově, žádné bloudění se tentokrát nekonalo, neb jsem neřídila já (ale určitě všem chyběl zvýšený adrenalin a prima vzrůšo, kdy a jestli vůbec dojedeme...). Auto zaplněné reprezentanty z Margarity, Juráše, z Pod Stránské skály a z Festa Forte nás vyklopilo u výstavního areálu příhodně umístěného vedle hřbitova, a to nachlup přesně podle rozpisu. Uložili jsme morčouny do klecí, obložili je dobrotami a vrhli se do celodenního výstavního nicnedělání.
V listopadu tu bylo sychravo a zuby mi drkotaly zimou, zato v létě neměly Bohuňovice chybu... upravený trávníček, spousta místa k posezení (nebo k poležení), dobré jídlo i kafe a hlavně prima lidičky, se kterými čas rychle a příjemně ubíhal. Myslím, že ani morčata v pravidelných intervalech zásobovaná trávou a zeleninou si nestěžovala.
Vystavena byla spousta pěkných morčátek a kromě nich jsme okukovali i králíky, okrasné bažanty, papoušky a kanárky... Bylo na co se dívat. I když většinu času jsme stejně proklábosili :-).
Přihlásila jsem zase „jen“ 3 soutěžící (už nějak není kde brát, bude to asi chtít nějakou posilu), ale zpátky jsme si vezli 3 kartičky :-). Sice jsme neurvali žádnou cenu, ale určitě stálo za to na výstavu jet. Deniska i Ijáček získali za pěkné body od Denisy Vítkové každý poslední kartičku potřebnou pro titul Grandšampiona a výstavní nováček Dolly dostala druhou na Šampiona a neuvěřitelných 97 bodů!!! A konečně také registrační číslo... Prodělaný šok jsem naštěstí bez následků překonala, podpořena výborným řízkem s bramborovým salátem.
Ostatní si vedli také moc dobře, odvezli si tuším všichni kopu kartiček a i nějaké to ocenění, takže nálada naší ekipy na zpáteční cestě byla dobrá, i když jsme byli všichni tím povalováním docela zmožení. Jirko - ještě jednou moc díky za pohodlné a příjemné cestování!
Výstava byla prostě báječná, vůbec si nevybavuji, že by mi něco chybělo, prostě skvěle strávená sobota „mezi svými“ :-). Lucce a Aničce patří velikánská pochvala za výbornou organizaci, prima atmosféru a krásné počasí.
 
výsledky - 3. výstava morčat Bohuňovice
jméno morčete
standard
bodové
ohodnocení
umístění
posuzovatel
Marsyas Isachi Only One
A
96,5 bodu
-
Denisa Vítková
Denali Mown Hay
A
96 bodů
-
Denisa Vítková
Dolores Margarita
A
97 bodů
-
Denisa Vítková
 
Ijáček, Deniska, Dolly a jak to vypadalo uvnitř...
...a jak to vypadalo venku, ceny pro vítěze a vyhlašování
pár momentek dalších vystavovaných zvířátek
 


21.5.2011 - OLOMOUC

 
Na předposlední květnovou sobotu jsme měla v kalendáři napsanou výstavu v Olomouci, na kterou jsem se už předem moc těšila. I oškubala jsem, vyčistila a vykoupala všechno, co bylo potřeba a jelo se. Nechala jsem se tam i zpátky s přepravkou, morčouny a spoustou věcí pohodlně svézt Jirkou z CHS Juráš, kam posílám ještě jednou velké díky za prima cestování.
Výstava se konala jako obvykle v jednom z pavilonů v zadní části výstaviště Flora, uprostřed krásného upraveného parku. Prošli jsme bez problémů přejímkou, ubytovali naše svěřence a zbývalo už jen užívat si příjemného dne. Na výstavě byla k vidění hromada morčat, včetně skinníků a mazlíků, u vchodu se vršil obr kopec krásných cen a pohárů, ve stánku s občerstvením se dalo i slušně najíst, takže já jsem byla úplně spokojená (kdo by taky nebyl po snídani v podobě lívanečků s marmeládou a šlehačkou :-). Popovídali jsme si se známými, s Míšou jsme si udělaly i zdravotní procházku po parku (jediný pohyb za celý den), hodily chlebem po několika kachnách a pak jsme všichni s bušícím srdcem sledovali, jak se daří našim chlupatým závodníkům...
Od nás jela celkem 3 morčátka – ostřílená matadorka Stella a sestřičky Denali a Dolores. V konkurenci velkého množství krásných morčátek si nakonec holky nevedly úplně špatně... Všechny dostaly hezké body od Denisy Vítkové a také každá po kartičce čekatele, pro Denču s Tildou už to byly předposlední na Granda a výstavami dosud nepolíbená Dolly vybojovala svoji první na Šampiona, čímž mě velice překvapila, samozřejmě příjemně... holt nejspíš svoji delší hlavičku vyvážila jinými přednostmi. Jenom Dolčina plánovaná registrace se tentokrát nějak nezdařila, protože jsem velice šikovná a úplně jsem jí zmastila rodokmen :-) Tak snad příště... A aby překvapení nebylo dost, Dolly se navíc dočkala i umístění – stala se 3. nejlepším hladkým adult morčetem, jupí :-) A jestli se nepletu, byla dokonce v rozstřelu, i když nevím, o které místo :-)
Na výstavě jsem předala novým páníčkům dvě mrňata – hezounkou bílou tmavoočku Isabeau, která odjela do Ostravy do hobbychovu Dennyna a miloučkou ušatou krémulku Juliettu, kterou čeká kariéra v polské CHS Mientus. Sama jsem si díky laskavosti manželů Tiefenböckových odvážela domů nové bydleníčko pro morčíky, veliké plastové boxíky z Ikea.
Výstava byla moc příjemná a jako vždycky výborně zorganizovaná (navíc byly zákusky, mmm...), rychle nám to v milé společnosti uběhlo a už se těším na příští rok (pokud tedy bude co vystavovat :-)
 
výsledky - výstava ušlechtilých morčat Olomouc
jméno morčete
standard
bodové
ohodnocení
umístění
posuzovatel
Denali Margarita
A
96 bodů
-
Denisa Vítková
Stella Mown Hay
A
96 bodů
-
Denisa Vítková
Dolores Margarita
A
96,5 bodu
3. nejlepší hladké adult
Denisa Vítková
 
Zleva Deniska, Tilda a Dolly
Malé nakouknutí do výstavního dění - zátiší s cenami pro vítěze - posuzování - a za těmi dveřmi to všechno bylo :-)

 



2.4.2011 - PROSTĚJOV


 
Sobotu 2.4.2011 jsme si vyrazili užít si naši první letošní výstavu do Prostějova. Cestou jsme nabrali tradičně Jirku, v Brně se nalodila i Míša a hurá i s celou morčecí posádkou na Prostějov...
Vyzbrojená mapami a zkušenostmi z předchozích výstav jsem sebevědomě vjela do města. Po neplánované prohlídce místního nádraží jsem potupně aktivovala GPS na mobilu a s neutuchajícím úsměvem (zpětně posuzuji jako stav čirého zoufalství) a malým zpožděním dokličkovala na správnou adresu. Nevím, jak to dělám, že všude zabloudím, asi je to dar... :-)
Od pořadatelek jsme dostali zase milý uvítací balíček, morčíci prošli bez problémů přejímkou, spokojeně se zabydleli ve svých podnájmech a začali do sebe ládovat zeleninu. My jsme si prohlíželi vystavená morčátka, stánek s keramikou, povídali si se známými a nakonec jsme zakotvili v místním, no jak to říct... snad by šlo velkoryse použít slovo občerstvení. Nejsilnějším zážitkem z celé výstavy bylo pro mě místní Kafe (záměrně s velkým K :-) Ucucla jsem půl centimetru a bylo na zbytek dne vystaráno, dál už jsem neměla odvahu :-)
Morčátka nakonec dopadla tak nějak napůl, holky byly úžasné, Deniska super 97 bodů (kde se to v ní bere, sama zírám, asi platí čím legračnější, tím líbivější :-), Stellinka po výstavní odmlce vyplněné miminky nezklamala a s 97,5 body vyhrála jak kategorii hladkých adult, tak i 2. místo v krátkosrstých, taktéž adult. Obě tedy mají další kartičku na grandšampiona. Hoši na tom byli trochu hůř :-) Ijáček se panu posuzovateli (Mateusz Kozuch) fakt moc nelíbil, vyfasoval (po mém přepočtení, bylo sečteno chybně) docela bídných 92,5 bodu a Rayík, kterého jsem nakonec vzala, protože je z něj teď velký švihák lázeňský, byl bohužel diskvalifikovaný kvůli malé bouličce na zadečku. To mě vážně zamrzelo, zatím mu za bulku vždycky „jen“ strhli body a měl by jich tu určitě dost na poslední šampiónskou kartičku. No neva, ještě zkusíme Olomouc :-) Rayíkovi samotnému to bylo šumák, hlavně když si nacpal panděro...
Jirkovi závodníci taky nedopadli špatně, morčecí celebrita Angel měl všechno na háku s pěknými body a juniorka Fidorka si ze své premiéry odvezla pohárek za 1. místo ve své kategorii :-) No a Míša taky nezůstala pozadu, crestedík Fernando bodoval kde se dalo, a tak bylo mé nebohé autíčko opět zaskládané až po střechu (dobrá, hlavně bylo plné mého objednaného sena, ale i tak tu bylo trochu těsno :-)
Strávili jsme příjemnou sobotu, organizace šlapala, vyhlašování se zbytečně neprotahovalo, takže i domů jsme dorazili docela včas. Výstava byla jako dosud opět velmi pěkná, organizátorky zajistily spoustu hezkých cen, no jako vždy velká pochvala. Příště jedem zas :-).
 
výsledky - výstava ušlechtilých morčat Prostějov
jméno morčete
standard
bodové
ohodnocení
umístění posuzovatel
Marsyas Isachi Only One A 92,5 bodu
-
Mateusz Kozuch
Denali Margarita
A 97 bodů - Mateusz Kozuch
Stella Mown Hay A 97,5 bodu
2. nejlepší hladké adult
2. nejlepší krátkosrsté adult
Mateusz Kozuch
Niffer's Raimondo A disk. - Mateusz Kozuch
 
Zleva Denča, Ijáček, Tilda a Rayíček - výstavní hala - a naše klece
Hromadu krásných cen pro vítěze jsem nějak bohužel nezvládla zvěčnit... Ale bylo jich hooodně.