DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2008

 
 
 
 


2008


 11.10.2008 BRNO-BYSTRC

 
Na druhou naši výstavu byla přihlášená celkem 3 morčátka, Fiorellka nakonec bohužel nejela kvůli zdravotnímu problému (jak se nakonec ukázalo, šlo "naštěstí" pouze o alergickou reakci na ušní kapky, kterými jsem v dobré víře před výstavou čistila ouška :-(, škoda).
2. celostátní výstava ušlechtilých morčat u ZOO Brno se konala ve Společenském centru v Brně-Bystrci, organizace i péče o morčátka byla výborná, v předsálí mělo své stánky několik prodejců chovatelských potřeb, pro účastníky byly přichystané krásné dárečky (včetně volné vstupenky do brněnské ZOO, návštěva ZOO byla fajn zpestřením podzimního odpoledne) i pěkné ceny pro umístěná morčátka.
Za naši CHS se zúčastnili Rapanui a Cheops, bodové hodnocení bylo tentokrát přece jen o něčem jiném, ale co dělat, jde přece jen o subjektivní hodnocení, každý posuzovatel má jiný názor a taky nemůže být každý den posvícení :-) Takže jsem sice byla trochu zklamaná, ale jinak byla výstava velmi příjemná. Cheops dostal na výstavě své registrační číslo.
 
výsledky - 2. celostátní výstava ušlechtilých morčat u ZOO Brno
jméno morčete standard
bodové
ohodnocení
umístění posuzovatel
Rapanui Mown Hay A  95 bodů - Petra Švarcová
Cheops Pod Stránskou skálou A   94,5 bodu - Petra Švarcová
 


 13.9.2008 CHVALNOV

 
Historicky naše první výstava! Moc jsem se těšila a zároveň to byly i velké nervy, alespoň pro mě - svou premiéru si odbyly celkem dvě (a taky moje jediné :-) samičky - Rapanui a Fiorella, obě přihlášené do standardu A, třída mladých.
Cesta byla docela fajn, až na pár objížděk a trochu bloudění na trase, nakonec jsme stihly (my 3 holky :-) včas přejímku a samičky se z přepravky stěhovaly do výstavních klecí. Výstava se konala v příjemných prostorách místního kulturního domu, všechno bylo velice dobře zorganizováno, o morčátka bylo super postaráno, navíc byl na místě i obchůdek Adakam, občerstvení a ještě se za budovou konaly psí závody agility. Na výstavě jsem se také potkala s pár známými, takže nuda určitě nebyla :-).
Všechno bylo pro nás nové, takže jsem napjatě čekala, co se bude dít a jak to všechno dopadne... Výsledky byly nakonec víc než skvělé - paní posuzovatelce Andree Kroftové se holky moc líbily, Rapanui získala 98 bodů a Fiorella 96,5 a každá svoji první čekatelskou kartičku! Nakonec se sice ani jedna neumístila, ale byl to napoprvé úžasný úspěch (Rapince "vyfoukla" první místo její sestřička Raggeda, takže to zůstalo v rodině :-). Obě holky jsem také nechala zaregistrovat. A nakonec ještě jedna radost - na výstavě jsem si převzala od Ivany Velnerové další holčičku - krásnou krémovou samičku Yayu Mown Hay :-)
Výstava byla i při srovnání s jinými výborná, velká pochvala pořadatelce Ivaně Velnerové :-)
 
výsledky - 1. výstava morčat Chvalnov
jméno morčete standard
bodové
ohodnocení
umístění posuzovatel
Rapanui Mown Hay A 98 bodů - Andrea Kroftová
Fiorella Pod Stránskou skálou A 96,5 bodu - Andrea Kroftová
 
     
  krásné výstavní prostory; ceny; posuzovatelka v akci; hodnocení Rapanui a Fiorelly.